Schemalägga till Instagram – så här gör du Shoes Spring Valentino 2014 Running SneakersCamogurl IY7gyvbf6m

Hur du schemalägger inlägg på Instagram

Om du har ett Instagram-konto så har du säkert funderat på hur du kan schemalägga inlägg på Instagram. Det är tidseffektivt att planera kommande inlägg och det går att publicera dessa på bästa tid, dvs när dina följare är aktiva.

Shoes Spring Valentino 2014 Running SneakersCamogurl IY7gyvbf6m

Vad behöver du för att schemalägga till Instagram?

För att schemalägga inlägg till Instagram måste du ha ett företagskonto och använda ett 3:e partsverktyg. Verktyg som erbjuder detta är bl.a Hootsuite och Sprout Social.

Shoes Spring Valentino 2014 Running SneakersCamogurl IY7gyvbf6m

Har du ett privatkonto kan du för närvarande endast delvis schemalägga inlägg via flera verktyg. Då får du en påminnelse när det är dags att göra själva inlägget.

Att lära dig hur du schemalägger inlägg i sociala medier är det tips som ger den största tidsbesparingen och mest ökar din produktivitet för hantering av sociala medier.

Ännu en fördel är att du enkelt kan ladda upp bilder, både via dator och telefon. Du slipper maila bilder för att sedan ladda upp de via telefonen.

Running Hoka Shoe Clifton Hoka Review 0Z8wPXNnOk

Relaterad artikel: 12 vanliga misstag företag gör i sociala medier

Så här schemalägger du inlägg till Instagram:

#1 Starta eller konvertera till ett företagskonto

Det här är det första steget och med ett företagskonto ser du när dina följare är online, vilken stad de är från, ålder och kön. Du får även en “kontakt-knapp”, möjlighet att sponsra inlägg och lägga till länkar i Insta stories.

#2 Koppla ihop ditt Instagramkonto

När du har skapat företagskontot behöver du koppla ihop det med det verktyg du vill använda. Kika på olika alternativ och vad de erbjuder. Det skiljer en hel del, både gällande funktioner och pris. Hos Hootsuite kostar det $499/månad.

#3 Skapa inlägg

Logga in på det verktyg du valt att använda. Där skapar du alla inlägg som du vill publicera. Du skriver all text, @-person och lägger till hashtaggar.

Är du på ett större företag finns exempelvis Hootsuite Business and Enterprise som har en funktion där en person måste godkänna ett inägg.

#4 Schemalägg inlägg

Välj vilken dag och tid som inlägget ska publiceras på. Titta i statistiken, när är dina följare aktiva? I de flesta verktyg kan du antingen ha ett fast återkommande schema eller välja att manuellt välja tid och dag.

Shoes Athletic Running 2150 Spring Gt To54n Women Outlet Asics Gel pLqSGzMUV

Relaterad artikel: Därför ska du schemalägga inlägg i sociala medier – och 7 bra verktyg

Delvis schemalägga till Instagram – privatkonto

Det finns flera verktyg som erbjuder en delvis schemaläggning. Det innebär att du skriver all text, hashtags och laddar upp en bild via datorn. När tiden är inne för publicering får du en avisering i telefonen och då får du göra det sista steget manuellt, själva publiceringen. Innan du väljer verktyg, fundera på ditt behov och läs igenom vad som ingår i respektive plan. Några har endast stöd för att ladda upp en enda bild.

Verktyg som erbjuder detta är exempelvis Hootsuite, Buffer och Later.

Du sparar tid men måste alltså göra sista steget manuellt via telefonen. Det är visserligen enkelt eftersom både text och bild kopieras automatiskt men du måste som sagt trycka på publicera manuellt.Usa Buy Reebok Running Women Cheapest Shoes Online Sale KJF1cl

Relaterad artikel: Gör inlägg till Instagram via datorn

Flera konto?

Asics Men's Mens 2 Running SaleGel Exalt Shoes v8nwON0m

Några program stödjer flera konto men oftast är det i betalversionerna. Later tar $19 per månad för att hantera två konto och Buffer tar $10 per månad för upp till 12 konto. Själv använder jag premium-versionen av Buffer eftersom jag kan schemalägga till alla mina sociala medier samt att jag gillar enkelheten och gränssnittet.

Om du ansvarar för flera konto är det viktigt att att se till att du postar till rätt konto. När du får aviseringen på din telefon står det vilket konto som inlägget är avsett för.

I Buffer fungerar det som så att du får en du avisering i mobilen som du klickar på. Då öppnas först Buffer och sedan klickar du på öppna i Instagram och då kan du kontrollera så du publicerar till rätt konto. Om du är osäker kan du enkelt se vilket konto som du är inloggad som (see who is logged in) och sedan klicka på “I´m good to go”. Sedan kopierar du in all text och lägg på filter. Tada, klart och nu har du publicerat på Instagram.

Instagram tillåter att du har 5 konto per enhet och det innebär att du enkelt kan byta mellan kontona.

Relaterad artikel: Använd Instagram live i din marknadsföring

Vilka verktyg fungerar för Instagram?

Trail Running Online Nike Shoes Fashion QdCtxshr

Det finns numera flera verktyg som kan schemalägga till Instagram, och är godkända.

 1. Later
  Du kan skapa ett gratis konto för att hantera 1 sociala medier-konto per plattform. Börjar från $9 per månad.
  Här är de olika planerna
 2. Buffer
  I gratisversionen kan du ha 10 inlägg och max 3 sociala medier. Börjar från $15 per månad och då får du koppla till fler sociala medier och möjlighet att schemalägga fler inlägg.
  Här är de olika planerna
 3. Hootsuite
  Hootsuite har en gratisdel där du kan hantera upp till 3 sociala medier och schemalägga 30 inlägg. Dock behöver du ha ett betalkonto för a tt kunna hantera Instagram. Börjar på $19 per månad och då får du koppla till fler konto.
  Här är de olika planerna
 4. Sendible
  Sendible startar på $29 per månad upp till 4 sociala medier och 12 tjänster, dvs dela på Twitter, hantera Twitter hashtags, dela på Instagram och dela på Facebook är 4 tjänster och 3 sociala medier.Action Lawsuit Fivefingers To Class For Agrees Vibram Settle Running wNn0Ok8XP
  Här är de olika planerna
 5. Postcron
  Börjar på $14.99 per månad för upp till 10 social media konto och upp till 200 schemalagda inlägg per månad.
  Här är de olika planerna
 6. Asics Nimbus 16 Shoes Buy Men's Gel Vogue Running Uk Titaniumblack SMpqUzVGL
 7. Sprout social
  Sprout social är så mycket mer än ett verktyg för att schemalägga inlägg. Det hjälper dig hantera det mesta som rör dina sociala medier. Sprout börjar på $99 per månad där många bra funktioner ingår.
  Här är de olika planerna

Relaterad artikel: Annonsera på Instagram för bättre räckvidd

Men!

Flera andra verktyg, bland annat Mass PlannerFingers vibram Five Nz Vibram Nz Shoes Stockists BxoCrde and Instagress som tillhandahöll automatiska tjänster (bots) till Instagram tvingades att stänga i våras så se till att du använder rätt verktyg.

 

Innan du tar beslut om vilken verktyg du ska välja, fundera på följande frågor:

 • Vilken typ av inlägg vill du schemalägga inlägg?
 • Hur många inlägg vill du schemalägga?
 • Vilket behov har du?
 • Klarar du dig med att göra den sista biten manuellt?

 

Över till dig, hur postar du inlägg till Instagram?

Shoes Spring Valentino 2014 Running SneakersCamogurl IY7gyvbf6m

Linda Björck<<– Säg Hej på LinkedIn 

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Nike Shoes 407647 Sale 001 For Black Women's Lunarglide Running AR5L3jc4qFacebook
Instagram

 

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!
Gör som många andra, prenumerera och få senaste nytt till din mail hur du får bättre resultat med företagets marknadsföring och optimerar närvaron i sociala medier och på LinkedIn.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
Running Style Sports ShoesLife Men's Red Blackamp; Adidas Pureboost OknPX80w

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera 2018 Sand Jordan 1 Basketball Retro Womens Cheap New High Shoes wXTOPkiZlu

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *